HELP! app
De HELP! app van ENVIU en Het Oranje Kruis is een applicatie om hulp in te schakelen in geval van nood. Met één druk op de knop bel je 112 en roep je tegelijkertijd mensen in de buurt op om te komen helpen. Ook jij kunt een leven redden! De app werkt als volgt: wanneer je de applicatie opent en de HELP! toets indrukt, bel je direct 112. Tegelijkertijd zoekt de app via GPS naar mensen in de buurt die de app ook hebben geïnstalleerd en beschikbaar zijn om te helpen. Zij ontvangen het alarm via hun mobiele telefoon en zien direct waar en hoe ze kunnen helpen. Deze app is altijd handig, ook als je met vakantie in Nederland blijft.

Vakantie EHBO gids
De Vakantie EHBO gids van Agis Zorgverzekeringen is een app die vakantiegangers in staat stelt gezondheidsinformatie op te zoeken, specifiek voor hun type vakantie. Daarnaast kun je met het EHBO woordenboek medische termen opzoeken in 7 talen. De app is na download volledig offline te gebruiken, dit voorkomt hoge kosten voor dataverkeer in het buitenland.

Hulp op zak
Met Hulp op zak van de Europeesche Verzekeringen kunt u medische informatie bekijken over uw vkanatiebestemming. Wat zijn de veel voorkomende medische aandoeningen en is het bijvoorbeeld verstandig om u vooraf te laten vaccineren? De gratis app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak, een medisch woordenboek in negen talen én de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales. Deze app werkt zonder internetverbinding, dit voorkomt hoge internetkosten in het buitenland.

EHBO app
Instructies nodig bij een noodgeval? Weten wat je wel en niet moet doen bij noodgevallen en waar de dichtstbijzijnde EHBO post is? De EHBO app van het Rode Kruis beschikt over al deze informatie. Ook al beschik je niet over een BHV of een EHBO diploma weet je zo toch wat je het beste kan doen bij Eerste Hulp! Deze app werkt ook offline.

SOS op reis
Niets is zo vervelend als je portemonnee verliezen tijdens je vakantie. Of wat te doen bij een ongeluk met de auto of met de fiets terwijl Zuid-Europa op je wacht. Daarom is deze SOS op reis app in het bezit van telefoonnummers van politie, brandweer, ambulance, verzekeringsmaatschappijen, ambassades, polisnummers en bankgegevens. Je portemonnee verliezen is 1, maar je pas niet kunnen blokkeren omdat je het juiste nummer niet hebt om je pas te blokkeren is 2. Deze app is ook offline te gebruiken.